تاریخ : ۱۴ آبان ۱۳۹۵
انعکاس مطالب سایت malool.com در رسانه های عمومی
مجله های هفتگی پایتخت کهن ، مستقل و فردخت برای آشنایی مخاطبان خود با سایت فرهنگی هنری malool.com ، طی گزارشی به شرح فصولی از سایت ما نمودند . ضمن تشکر و قدردانی از مجله های مزبور گزارش این مجلات در پی می آید .
" شناخت شناسی " و " فلسفۀ سیاسی "
این ندا را گوش دهیم ، دوران مفتخوری از زمین به پایان رسیده است . هر فرد باید کلیۀ هزینههای تولید و مخارجِ بازیافت و هزینههای جبران خسارات زیست محیطیِ هر کالایی را که مصرف میکند پرداخت نماید . " ملول "
سایت فرهنگی هنری www.malool.com اوایل سال 1395 راه اندازی شد و تاکنون حدود یکصد و چهل هزار نفر به آن مراجعه کردهاند .
چهارصد صفحه از محتوای سایت مزبور ، حاویِ آراء و عقاید فلسفیِ غلامعلی ملول است که شامل ( فلسفه شناخت ) یا ( شناخت شناسی ) ، ( فلسفه سیاسی ) ، ( ارکان شناخت ) ، ( عرفان و عقل ) ، ( نقدی بر شناخت عرفانی ) ، ( جهان وطنی ) ، ( مبانی سیاسی جهان وطنی ) و ( مبانی اقتصادی جهان وطنی ) میباشد علاوه بر آن در بخش هنری سایت مزبور ( فرشهای آنتیک اصفهان ) و ( فرشهای آنتیک کرمان ) و ( قلمزنی نقره اصفهان ) با تصاویر مطلوب و ذکر جزئیات گنجانیده شده است . در زیر به قسمتهایی از فصول ارکان شناخت ، فلسفه سیاسی و بخش هنری اشاره بسیار کوتاهی میشود .
ارکان شناخت
غلامعلی ملول شکلگیریِ شناخت را در چهار مرحله به شرح زیر طبقه بندی نموده است :
منِ خودآگاه ( خودآگاهی )
اولین تجربه های حسی
فرهنگ
قوانین حاکم بر مغز
نقل چند عبارت از سایت مزبور ، طبقه بندی ارکان شناخت را که توسط وی انجام شده روشن میکند .
منِ خودآگاه ( خودآگاهی ) : خودآگاهی و پدید آمدنِ « من » ، اوّلین گامهای شکلگیریِ شناخت است . مادام که فاعلِ شناسایی ، خود را نشناسد امکانِ پدید آمدنِ شناخت و شناختِ غیرِ خود ممکن نیست . تا ما ، به « منِ » خود معرفت پیدا نکینم ، محسوساتِ ما عقیم و گنگ و مبهم است .
اولین تجربه های حسی : اولین تجربههای حسی ،گام دومِ شکل گیریِ شناخت است .
ملول در این بخش این پرسش را مطرح میکند که " نوزادِ چند روزهای که میخواهد با مفهومِ اعیان آشنا شود غیر از ادراکاتِ اوّلیۀ ناشی از حواس چه دارد ؟ " او مادۀ سازندۀ معرفتِ آدمی را الگوهایِ اوّلیۀ حسّی دانسته است همانگونه که خشت مصالحِ سازندۀ بنایِ خشتی است .
فرهنگ : اگرچه فرهنگِ بشری خودﹾ محصولِ شناخت است امّا فرهنگِ بشری خودﹾ از ارکانِ شکلگیریِ شناخت نیز هست .
بدون فرهنگِ بشری شناختِ ما همانند شناختِ آهوان خواهد بود .
اگر تأثیر فرهنگِ بشری ( یافتهها و ساختههای بشر ) را از معرفتِ بشری حذف کنیم چه میماند ؟ اگر از معرفت و جهانبینیِ بزرگترین فلاسفه ، آموختههای او را از فرهنگِ زمانهاش حذف کنیم چه میماند ؟ آیا اگر نوزاد بشرِ امروزی ، در جنگل دورافتادهای رشد و نمو کند ، شناختِ او چه میزان بالاتر از شناختِ هوشمندترین میمونها خواهد بود ؟
قوانین حاکم بر مغز : شناخت بر اساسِ قوانینِ حاکم بر مغز صورت میگیرد . محسوسات بر اساس قواعدِ مسلط بر مغز _ که خود ناشی از ساختمان مغز است_ به مفاهیم تبدیل میشود . با تأکید بر این نکته که مغز دارای قواعدِ پیشینی است نه معرفتِ پیشینی .
عرفان و عقل :
غلامعلی ملول در این قسمت از منظرِ یک اندیشهگرِ عقلگرا به مبانیِ عرفان نگریسته و به شرح سازگاریهایِ عرفان با عقل و ناسازگاریهایِ عرفان پرداخته است . ذکر این عبارت از این فصل از سایت مزبور تا حدودی عقاید مهندس ملول را در مورد برخی از مکاتب عرفانی نشان می دهد .
من به شهادت قانونمندیِ جهان ، گواهی می دهم که از بدوِ تاریخ تاکنون ، هیچ آبی به دعای مرادی و یا التماسِ مریدی سربالا نرفته است . "ملول"
برای آگاهی از نظریات وی دربارۀ عرفان به www.malool.com عنوانِ " عرفان در محکمه عقل " مراجعه کنید .
فلسفه سیاسی
بخش مهمی از سایت www.malool.com به عقاید فلسفۀ سیاسی ملول پرداخته است . با آن که او یک ملّیگرا و عاشق فرهنگ و ادب ایران است و در این راه خدمات ارزندهای انجام داده است امّا در عالمِ نظر پیرو عقل است و مکتب جهان وطنی را عقلانیترین مکتب سیاسی میداند . نقلِ این جمله از او به جا ست :
" در شرایط کنونیِ جامعۀ بینالمللی ، تا انتقال از مرحلۀ حکمرانیِ زور و قدرت به مرحلۀ حکمرانیِ عقلانیت در روابط اجتماعی و بینالمللی ، راهی طولانی در پیش است . عملی شدن آرمان جهان وطنی که زائیدۀ عقلانیت و خردِ انسانی است نیاز به بستر فرهنگی دارد که تا سالها و شاید قرنها باید به انتظار آن نشست . "
غلامعلی ملول در سایت خود مبانی سیاسی و اقتصادیِ نظریه جهان وطنی را در ده مادّه تدوین نموده است و چارۀ حفظ محیط زیست و عملی شدن صلح جهانی ، خلع سلاح و کنترل جمعیت و رفع فقر و عقب ماندگی کشورهای عقب افتاده را عملی شدنِ آرمان جهان وطنی میداند .
وی در اثبات حقانیت و عقلانیتِ آرمان جهان وطنی چنین ادامه داده است :
آنچه که امروزه حکومت جهانوطنی را امری جبری و حیاتی ساخته ، سربرآوردنِ یک مدّعیِ جدید و یک مصلح و ندادهنده و هشدار دهندۀ جدید به نام زمین ، طبیعت و محیط زیست است .
در اقتصاد جهانیِ امروز هر کشور سعی میکند با تاراج لجام گسیخته و بهرهبرداریِ حریصانه از معادن و منابع خود ، ارزش ذاتیِ مواد معدنی و طبیعیِ خود را ناچیز محاسبه کند تا قیمت تمام شدۀ کالاها در بازار بینالمللی قابل رقابت باشد .
آنچه که فراموش شده و در هیچ مکتبِ اقتصادیای به آن صریحاً اشاره نشده سهمِ کارِ کرۀ زمین و طبیعت به عنوانِ عاملِ اصلیِ تولید ، در به وجود آوردنِ موادِّ اوّلیۀ طبیعی است .
در چند دهۀ گذشته بشر آنچنان به مُفتخوری از زمین عادت کرده که اگر قرار باشد هزینههای جبرانِ خساراتِ زیست محیطی را پرداخت کند ، همه در خیابانها سر به شورش میآورند و شهر را به آتش میکشند . این ندا را گوش دهیم ، دوران مفتخوری از زمین به پایان رسیده است .
معادن و منابع زمین ارثیۀ پدری و یا جهیزیۀ مادری ما نیست . ما باید معادلِ آنچه را که از زمین میگیریم عیناً باز پس دهیم . دادوستدِ هر انسان با زمین باید متوازن باشد . هر فرد باید کلیۀ هزینههای تولید و مخارجِ بازیافت و هزینههای جبران خسارات زیست محیطیِ هر کالایی را که مصرف میکند پرداخت نماید .
برای آگاهی بیشتر میتوان به سایت www.malool.com مراجعه نمود .
بخش هنری سایت
 |
گلدان قلمزنی نقره – عمل استاد ابراهیم دایی زاده
|

|
گوشه ای از فرش آنتیک 16 متری کرمان
اهدایی غلامعلی ملول به موزه فرش ایران
|
بخش هنریِ سایت مزبور نیز به ویژه موزههای مجازیِ فرش کرمان ، فرش اصفهان ، قلمزنی اصفهان مورد استقبال هنردوستان ایرانی و همچنین انگلیسی زبانان خارج از کشور قرار گرفته است .
از جذاب ترین قسمت های سایت malool.com بخش هنری آن می باشد .
آقای مهندس ملول در این بخش به تأسیس موزۀ مجازی فرش کرمان ، موزۀ مجازی فرش اصفهان ، موزۀ مجازی قلمزنی اصفهان اقدام نموده است و در هر یک از این موزه های مجازی ، دهها اثر بسیار نادر و کمیاب و هنری را با تصاویر و جزئیات به نمایش درآورده است .
سایت مزبور در ارائه فرهنگ و هنر ایران زمین به جهانیان و ایرانیان مقیم خارج از کشور گام های مؤثری برداشته است .
تحلیل آمار بازدیدکنندگان سایت مزبور نشان می دهد که از حدود هشتصد نفر بازدیدکنندۀ روزانۀ سایت ، به طور متوسط بیش از یکصد و پنجاه نفر آنان خارج از کشور سکونت دارند و تعداد آنان روز به روز در حال افزایش است .
علاوه بر موزه های مجازی آقای مهندس غلامعلی ملول سایت کتاب بهارستان دریچه ا ی به قالی ایران را راه اندازی نموده و علاقمندان به کتاب مزبور می توانند با مراجعه به سایت کلیه صفحات کتاب مزبور را مطالعه و بازدید نمایند .
گفتنی است که کتاب نفیس " بهارستان دریچه ا ی به قالی ایران " در چاپ اول با تیراژ حدود ۳۰۰۰ نسخه به چاپ رسید که قیمت فروش آن در روزهای آخر تا ۳۰۰،۰۰۰ تومان افزایش یافته بود و به علت نایاب شدن این کتاب آقای مهندس ملول اقدام به تأسیس سایت www.baharestanbook.com نموده است .
علاقمندان و شیفتگان هنر ایرانی به ویژه عاشقان قالی و قلمزنی می توانند به بخش هنری سایت malool.com مراجعه نمایند .