انعکاس مطالب سایت malool.com در مجله های هفتگی پایتخت کهن

Carpets
تاریخ : ۱۴ آبان ۱۳۹۵
انعکاس مطالب سایت malool.com در رسانه های عمومی
مجله های هفتگی پایتخت کهن ، مستقل و فردخت برای آشنایی مخاطبان خود با سایت فرهنگی هنری malool.com ، طی گزارشی به شرح فصولی از سایت ما نمودند . ضمن تشکر و قدردانی از مجله های مزبور گزارش این مجلات در پی می آید .

" شناخت شناسی " و " فلسفۀ سیاسی "
این ندا را گوش دهیم ، دوران مفت‌خوری از زمین به پایان رسیده است . هر فرد باید کلیۀ هزینه‌های تولید و مخارجِ بازیافت و هزینه‌های جبران خسارات زیست محیطیِ هر کالایی را که مصرف می‌کند پرداخت نماید . " ملول "
سایت فرهنگی هنری www.malool.com اوایل سال 1395 راه اندازی شد و تاکنون حدود یکصد و چهل هزار نفر به آن مراجعه کرده‌اند .
چهارصد صفحه از محتوای سایت مزبور ، حاویِ آراء و عقاید فلسفیِ غلامعلی ملول است که شامل ( فلسفه شناخت ) یا ( شناخت شناسی ) ، ( فلسفه سیاسی ) ، ( ارکان شناخت ) ، ( عرفان و عقل ) ، ( نقدی بر شناخت عرفانی ) ، ( جهان وطنی ) ، ( مبانی سیاسی جهان وطنی ) و ( مبانی اقتصادی جهان وطنی ) می‌باشد علاوه بر آن در بخش هنری سایت مزبور ( فرشهای آنتیک اصفهان ) و ( فرشهای آنتیک کرمان ) و ( قلمزنی نقره اصفهان ) با تصاویر مطلوب و ذکر جزئیات گنجانیده شده است . در زیر به قسمت‌هایی از فصول ارکان شناخت ، فلسفه سیاسی و بخش هنری اشاره بسیار کوتاهی می‌شود .

ارکان شناخت
 
غلامعلی ملول شکل‌گیریِ شناخت را در چهار مرحله به شرح زیر طبقه بندی نموده است :
منِ خودآگاه ( خودآگاهی )
اولین تجربه های حسی
فرهنگ
قوانین حاکم بر مغز

نقل چند عبارت از سایت مزبور ، طبقه بندی ارکان شناخت را که توسط وی انجام شده روشن می‌کند .
منِ خودآگاه ( خودآگاهی ) : خودآگاهی و پدید آمدنِ « من » ، اوّلین گام‌های شکل‌گیریِ شناخت است . مادام که فاعلِ شناسایی ، خود را نشناسد امکانِ پدید آمدنِ شناخت و شناختِ غیرِ خود ممکن نیست . تا ما ، به « منِ » خود معرفت پیدا نکینم ، محسوساتِ ما عقیم و گنگ و مبهم است .
اولین تجربه های حسی : اولین تجربه‌های حسی ،گام دومِ شکل گیریِ شناخت است .
ملول در این بخش این پرسش را مطرح می‌کند که " نوزادِ چند روزه‌ای که می‌خواهد با مفهومِ اعیان آشنا شود غیر از ادراکاتِ اوّلیۀ ناشی از حواس چه دارد ؟ " او مادۀ سازندۀ معرفتِ آدمی را الگوهایِ اوّلیۀ حسّی دانسته است همانگونه که خشت مصالحِ سازندۀ بنایِ خشتی است .
فرهنگ : اگرچه فرهنگِ بشری خودﹾ محصولِ شناخت است امّا فرهنگِ بشری خودﹾ از ارکانِ شکل‌گیریِ شناخت نیز هست .
بدون فرهنگِ بشری شناختِ ما همانند شناختِ آهوان خواهد بود .
اگر تأثیر فرهنگِ بشری ( یافته‌ها و ساخته‌های بشر ) را از معرفتِ بشری حذف کنیم چه می‌ماند ؟ اگر از معرفت و جهان‌بینیِ بزرگترین فلاسفه ، آموخته‌های او را از فرهنگِ زمانه‌اش حذف کنیم چه می‌ماند ؟ آیا اگر نوزاد بشرِ امروزی ، در جنگل دورافتاده‌ای رشد و نمو کند ، شناختِ او چه میزان بالاتر از شناختِ هوشمندترین میمون‌ها خواهد بود ؟
قوانین حاکم بر مغز : شناخت بر اساسِ قوانینِ حاکم بر مغز صورت می‌گیرد . محسوسات بر اساس قواعدِ مسلط بر مغز _ که خود ناشی از ساختمان مغز است_ به مفاهیم تبدیل می‌شود . با تأکید بر این نکته که مغز دارای قواعدِ پیشینی است نه معرفتِ پیشینی .

عرفان و عقل :
غلامعلی ملول در این قسمت از منظرِ یک اندیشه‌گرِ عقل‌گرا به مبانیِ عرفان نگریسته و به شرح سازگاری‌هایِ عرفان با عقل و ناسازگاری‌هایِ عرفان پرداخته است . ذکر این عبارت از این فصل از سایت مزبور تا حدودی عقاید مهندس ملول را در مورد برخی از مکاتب عرفانی نشان می دهد .
من به شهادت قانونمندیِ جهان ، گواهی می دهم که از بدوِ تاریخ تاکنون ، هیچ آبی به دعای مرادی و یا التماسِ مریدی سربالا نرفته است . "ملول"
برای آگاهی از نظریات وی دربارۀ عرفان به www.malool.com عنوانِ " عرفان در محکمه عقل " مراجعه کنید .

فلسفه سیاسی
بخش مهمی از سایت www.malool.com به عقاید فلسفۀ سیاسی ملول پرداخته است . با آن که او یک ملّی‌گرا و عاشق فرهنگ و ادب ایران است و در این راه خدمات ارزنده‌ای انجام داده است امّا در عالمِ نظر پیرو عقل است و مکتب جهان وطنی را عقلانی‌ترین مکتب سیاسی می‌داند . نقلِ این جمله از او به جا ست :
" در شرایط کنونیِ جامعۀ بین‌المللی ، تا انتقال از مرحلۀ حکمرانیِ زور و قدرت به مرحلۀ حکمرانیِ عقلانیت در روابط اجتماعی و بین‌المللی ، راهی طولانی در پیش است . عملی شدن آرمان جهان وطنی که زائیدۀ عقلانیت و خردِ انسانی است نیاز به بستر فرهنگی دارد که تا سالها و شاید قرنها باید به انتظار آن نشست . "
غلامعلی ملول در سایت خود مبانی سیاسی و اقتصادیِ نظریه جهان وطنی را در ده مادّه تدوین نموده است و چارۀ حفظ محیط زیست و عملی شدن صلح جهانی ، خلع سلاح و کنترل جمعیت و رفع فقر و عقب ماندگی کشورهای عقب افتاده را عملی شدنِ آرمان جهان وطنی می‌داند .
وی در اثبات حقانیت و عقلانیتِ آرمان جهان وطنی چنین ادامه داده است :
آنچه که امروزه حکومت جهان‌وطنی را امری جبری و حیاتی ساخته ، سربرآوردنِ یک مدّعیِ جدید و یک مصلح و ندادهنده و هشدار دهندۀ جدید به نام زمین ، طبیعت و محیط زیست است .
در اقتصاد جهانیِ امروز هر کشور سعی می‌کند با تاراج لجام گسیخته و بهره‌برداریِ حریصانه از معادن و منابع خود ، ارزش ذاتیِ مواد معدنی و طبیعیِ خود را ناچیز محاسبه کند تا قیمت تمام شدۀ کالاها در بازار بین‌المللی قابل رقابت باشد .
آن‌چه که فراموش شده و در هیچ مکتبِ اقتصادی‌ای به آن صریحاً اشاره نشده سهمِ کارِ کرۀ زمین و طبیعت به عنوانِ عاملِ اصلیِ تولید ، در به وجود آوردنِ موادِّ اوّلیۀ طبیعی است .
در چند دهۀ گذشته بشر آنچنان به مُفت‌خوری از زمین عادت کرده که اگر قرار باشد هزینه‌های جبرانِ خساراتِ زیست محیطی را پرداخت کند ، همه در خیابان‌ها سر به شورش می‌آورند و شهر را به آتش می‌کشند . این ندا را گوش دهیم ، دوران مفت‌خوری از زمین به پایان رسیده است .
معادن و منابع زمین ارثیۀ پدری و یا جهیزیۀ مادری ما نیست . ما باید معادلِ آنچه را که از زمین می‌گیریم عیناً باز پس دهیم . دادوستدِ هر انسان با زمین باید متوازن باشد . هر فرد باید کلیۀ هزینه‌های تولید و مخارجِ بازیافت و هزینه‌های جبران خسارات زیست محیطیِ هر کالایی را که مصرف می‌کند پرداخت نماید .
برای آگاهی بیشتر می‌توان به سایت www.malool.com مراجعه نمود .

بخش هنری سایت
 

 
 گلدان قلمزنی نقره – عمل استاد ابراهیم دایی زاده
 
گوشه ای از فرش آنتیک 16 متری کرمان
 اهدایی غلامعلی ملول به موزه فرش ایران

بخش هنریِ سایت مزبور نیز به ویژه موزه‌های مجازیِ فرش کرمان ، فرش اصفهان ، قلمزنی اصفهان مورد استقبال هنردوستان ایرانی و همچنین انگلیسی زبانان خارج از کشور قرار گرفته است .
از جذاب ترین قسمت های سایت malool.com بخش هنری آن می باشد .
آقای مهندس ملول در این بخش به تأسیس موزۀ مجازی فرش کرمان ، موزۀ مجازی فرش اصفهان ، موزۀ مجازی قلمزنی اصفهان اقدام نموده است و در هر یک از این موزه های مجازی ، دهها اثر بسیار نادر و کمیاب و هنری را با تصاویر و جزئیات به نمایش درآورده است .
سایت مزبور در ارائه فرهنگ و هنر ایران زمین به جهانیان و ایرانیان مقیم خارج از کشور گام های مؤثری برداشته است .
تحلیل آمار بازدیدکنندگان سایت مزبور نشان می دهد که از حدود هشتصد نفر بازدیدکنندۀ روزانۀ سایت ، به طور متوسط بیش از یکصد و پنجاه نفر آنان خارج از کشور سکونت دارند و تعداد آنان روز به روز در حال افزایش است .
علاوه بر موزه های مجازی آقای مهندس غلامعلی ملول سایت کتاب بهارستان دریچه ا ی به قالی ایران را راه اندازی نموده و علاقمندان به کتاب مزبور می توانند با مراجعه به سایت کلیه صفحات کتاب مزبور را مطالعه و بازدید نمایند .
گفتنی است که کتاب نفیس " بهارستان دریچه ا ی به قالی ایران " در چاپ اول با تیراژ حدود ۳۰۰۰ نسخه به چاپ رسید که قیمت فروش آن در روزهای آخر تا ۳۰۰،۰۰۰ تومان افزایش یافته بود و به علت نایاب شدن این کتاب آقای مهندس ملول اقدام به تأسیس سایت www.baharestanbook.com نموده است .
علاقمندان و شیفتگان هنر ایرانی به ویژه عاشقان قالی و قلمزنی می توانند به بخش هنری سایت malool.com مراجعه نمایند .