بیوگرافی
جهان بینی
فعالیت های هنری
فعالیت های خیرخواهانه
روزنامه
صفحه اصلی
»
روزنامه
» گزارش روزنامه شرق در مورد سایت مهندس ملول
گزارش روزنامه شرق در مورد سایت مهندس ملول
سایت فرهنگی هنری
http://www.malool.com
مورد استقبال روزافزون فرهیختگان و اندیشمندان و هنرمندان و هنردوستان قرار گرفته است . روزنامه شرق در صفحات فرهنگی ادبی خود گزارش مبسوطی از سایت مزبور به چاپ رسانیده است که تصویر و متن در پی می آید .
وقتی سایت شخصی غلامعلی ملول ، مرجعی برای فرهنگدوستان میشود ؛
دغدغههای یک عاشقِ اندیشه و هنر
این روزها سایت غلامعلی ملول در کشور مورد استقبال اندیشمندان و هنر دوستان و علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ ایران زمین قرار گرفته است . سایت www.malool.com از بخشهای مختلفی تشکیل شده است. مهمترین بخشهای سایتِ مزبور "جهان بینی" و "فعالیتهای هنری" است .
اعلامیه جهانی حقوق بشر، والاترین اثرِ مکتوب بشری
مهندس غلامعلی ملول عقاید و دیدگاههای مخصوص به خود دارد . وی از نوجوانی همیشه این جمله را زمزمه کرده که تقلید کار پسندیدهای نیست . فلسفه و فلسفیدن ، عقلگرایی و پیروی از منطق از مشخصههای بارز اوست و این خصیصه از بچگی در او نهادینه شده است .
یکی از بخشهای منحصر به فرد سایت مزبور ، بخش جهانبینی است که خود شامل چند فصل از جمله فصلِ "شناخت شناسی" و "فلسفۀ سیاسی" است . در این بخش به مسائلی همچون چگونگیِ شکلگیریِ شاخت ، کالبد شکافیِ ذهن و تبیینِ ارکان شناخت اشاره دارد .
وی در این بخش میگوید :
« من بر این پندارم که ما را با جوهر و مطلق و حقیقتِ جهان کاری نیست و معرفت ما از جهان ، معرفت به "صفات" و "شدنِ" اعیان است .»
در بخش دیگری با عنوانِ "عرفان در محکمه عقل" او به نقدِ عرفان پرداخته است . غلامعلی ملول در این قسمت عشق را ، میل به کشفِ اسرار و رموز میداند ، اما کاشفِ اسرار و رموز را عقل میداند .
فصل دیگری از این سایت به فسلفه سیاسی اختصاص یافته است. این فصل اعلامیۀ جهانی حقوق بشر را والاترین اثرِ مکتوب بشری دانسته است . همچنین راه نجات بشر را حکومت عقل بر بشر و حاکمیتِ عقل بر زمین دانسته است که سرانجام منجر به عملی شدنِ آرمان جهان وطنی خواهد شد .
دوران مفت خوری از زمین تمام شده است
فصل دیگری در بخش جهانبینی به شرح مبانیِ سیاسی و اقتصادیِ نظریۀ جهان وطنی پرداخته است .
در این فصل بیان شده :
« در طول تاریخ هیچ حیوانی به اندازۀ انسان همنوع خود را ندریده است . جنگ ، فقر، گرسنگی ، فاصله زیاد طبقاتی ، قحطی ، نابودی و آلودگی محیط زیست از آثار و نشانههای کوتهفکری بشر امروزی است .»
« جهان وطنی به معنی آن نیست که کشوری ساده لوحانه ، امروز مرزهای خود را به روی جهان باز کند و منابع و معادن خود را در اختیار جهانیان قرار دهد .»
یکی دیگر از فصلهای بسیار مهمِ سایت www.malool.com به مبانیِ اقتصادیِ نظریۀ جهانوطنی اختصاص دارد . در این قسمت آمده است :
« در چند دهه گذشته بشر آنچنان به مفت خوری از زمین عادت کرده که اگر قرار باشد هزینههای جبرانِ خساراتِ زیست محیطی را پرداخت کند ، همه در خیابانها سر به شورش میآورند و شهر را به آتش میکشند . این ندا را گوش دهیم ، دوران مفت خوری از زمین به پایان رسیده است .»
در فصل دیگری از سایت مزبور با عنوان " آزادیِ اندیشه " چنین آمده است :
«اگر زندگی در جامعه- در میان مردم یک کشور- موجب نفیِ آزادی کسی شود و آزادی اندیشه ، عقیده ، مذهب و آزادی بیان او را سلب کند همان بهتر که سر به کوه و بیابان بگذارد . ارزش آزادی اندیشه و بیان ، از مجموع مواهبی که اجتماع به او میدهد بیشتر است .»
کتاب بهارستان دریچهای به قالی ایران
بخش دیگر این سایت به فعالیتهای هنری غلامعلی ملول اشاره کرده است .
به علت کمیاب شدن " کتاب بهارستان دریچهای به قالی ایران " و بالا بودن قیمت آن ، غلامعلی ملول سایت بهارستان «www.baharestanbook.com» را تهیه کرده تا مردم به آسانی و رایگان به این کتاب بسیار نفیس دسترسی داشته باشند . سایت مزبور ، خود بخشی از سایت malool.com میباشد .
مهندس ملول فرش را عصارۀ سلیقه ورزی و تمایلات عاشقانۀ ایرانیان میداند که به قیمت انگشتانِ پینه بسته و مهرههای درهم رفته کمرِ کدبانوهای ایرانی به دست آمده است .
راه اندازیِ موزۀ مجازی فرش و موزۀ مجازی قلمزنی نقره
مهندس ملول طی چهل سال ، یکی از بزرگترین مجموعههای فرشهای نفیس ایران و همچنین کلکسیونی بسیار نفیس از قلمزنیهای نقره اصفهان را گردآوری کرده است . وی کلکسیون فرش خود را که میلیونها دلار ارزش داشته به موزه فرش ایران اهداء کرده تا همگان از دیدار این آثار بیبدیل و چشم نواز شاد شوند . همچنین او در سایت شخصی خود اقدام به راه اندازیِ موزۀ مجازی فرش و موزۀ مجازی نقره قلمزنی کرده است . در این موزههای مجازی تصاویر 40 تخته از قالیهای کم نظیر و حدود یکصد قطعه نقره قلمزنیِ اصفهان که هر یک از شاهکارهای قلمزنی میباشند با کیفیتی مطلوب به نمایش گذاشته شده است تا هنردوستان در سرتا سر جهان از این آثار کم نظیر بازدید کنند .
ترویج فرهنگ اقدامات بشر دوستانه
در سایت malool.com علاوه بر بخشهای "جهانبینی" و " فعالیتهای هنری" بخش " فعالیتهای خیرخواهانه " نیز برای فرهنگ سازیِ چنین اقداماتی به نمایش در آمده است . مهندس ملول با آن که از اقدامات خیرخواهانۀ فرد به فرد در شرایط کنونیِ جامعه حمایت میکند اما بیشتر به فعالیتهای خیرخواهانۀ عامالمنفعه گرایش دارد . از فعالیتهای خیرخواهانۀ وی میتوان به ساخت مدرسه امام علی(ع) به مساحت 5800 مترمربع در اراک ، اهدای تمامیِ مجموعۀ فرش خود به موزه ملی فرش ایران ، کمک به ساخت مراکز علمی و دیگر اقدامات بشر دوستانه او اشاره کرد .
از مهندس ملول پرسیدم شما که طی 40 سال با شوق بسیار به گردآوری کلکسیون فرش پرداختهاید چگونه از این قالیها دل کّندید و به موزه فرش ایران اهداء کردید؟ او پاسخ بسیار زیبایی در این باره داد .
ملول گفت :
« من به یکایک این قالیها عشق میورزیدم اما در اواخر سال 1389 به این فکر افتادم که این قالیها را به بند کشیدهام ، با خود گفتم این فرشهای نفیس و کم نظیر باید چشم همگان را بنوازد و تصمیم گرفتم که کلکسیون خود را به ملت ایران تقدیم کنم .»
بیوگرافی
جهان بینی
فعالیت های هنری
فعالیت های خیرخواهانه
روزنامه